tiistai 24. heinäkuuta 2012

Huolenaiheita

Pari viime viikkoa on hujahtanut äänennopeudella ohi töissä kun minua on koulutettu uusiin tehtäviin. Tällä viikolla jouduin palaamaan kakanpaistoasemalle, mikä oikeastaan tuntuu viime viikon jälkeen ihan kivalta. Pari viikkoa sitten minua koulutti tosi mukava ja hauska nainen, mutta viime viikolla kouluttajana oli kaikesta mahdollisesta panikoiva, pienten lasten äiti, joka ei sitten muusta puhunutkaan kun niistä lapsistaan. Opin häneltä kaikenlaisia uusia huolenaiheita liittyen hygieniaan ja pienten lasten kasvatukseen. Esimerkiksi kynsiä ei saa pureskella, koska kynsien alle kertyy bakteereja, ja siitä sitten helposti voi sairastua. Tai vaikka kehittää itselleen vahingossa vähän taudinvastustuskykyä! Lapsille ei myöskään saisi sanoa "Hienosti tehty!", vaan palautteen pitäisi olla rakentavammassa muodossa "Hienosti tehty, etkö olekin ylpeä itsestäsi kun teit näin ja sen tuloksena tapahtui sitä ja tätä!". Tämä pieni mutta merkittävä ero palautteessa kuulemma vaikuttaa dramaattisesti lapsen kehitykseen. Nyt tiedän sitten tämänkin.

Uimakoulussa käydessäni olen huomannut myös muiden (kanadalaisten, maahanmuuttajilla tuntuu olevan vielä vähän maalaisjärkeä jäljellä) vanhempien olevan hysteerisempiä kuin kuvittelinkaan. Lastenaltaassa vanhempiensa kanssa polskuttelevat kakarat, joita valvoo kaksi uimavalvojaa, ovat yleensä pukeutuneet pelastusliiveihin. Triplaturvatoimien ansiosta vanhemmat voivat hengittää melkein normaalisti. Uimalassa on kyllä näkynyt muitakin kummallisia juttuja, joista oudoin oli ehkä musliminainen, joka oli uima-altaassa hame/kaapu ja päähuivi päällä. Täällä Kanadassa kun ei saa syrjiä ketään ihonvärin tai uskonnon takia, joten tämä on ilmeisesti sallittua. Suomessa olen tottunut ajatukseen suihkussa käymisestä ennen altaaseen menoa, jotta allas pysyisi mahdollisimman puhtaana.

Monella on oma uima-allas pihalla, ja kyllä tälläisenä hellekesänä sellaista kaipaakin. En tosin ole missään määrin kiinnostunut uima-altaan kunnossapidosta, joten sellainen jää varmaan hankkimatta, ellei seuraavassa kodissamme sitten satu olemaan allas valmiina pihalla. Työkaverini on myymässä taloaan, ja vaikka uima-allas on myyntivaltti ainakin näin kesällä, kuiva ja kuuma kesä saattaa muuten rajoittaa myyntiä. Koko kesän aikana tällä alueella on satanut ehkä kaksi kertaa, joten ruoho on kaikkialla ruskeaa ja kivan rapeaa. Jotkut kastelevat nurmikkoaan, mutta jos piha on suuri ja vesi tulee omasta kaivosta (kuten taloaan myyvällä naisella), nurtsi saa kuivua ja kuolla ihan rauhassa. Taloa oli käynyt katsomassa potentiaalinen ostaja, joka oli kuitenkin tiedustellut huolestuneena, että mikä talossa on vialla kun ruoho pihalla ei ole vihreää. Maalaisjärkeä Kanadaan, pliis!

Ei kommentteja: