perjantai 10. elokuuta 2012

Olympialaiset

Olen innolla seurannut Lontoon olympialaisia, vaikka täällä telkassa näytetään lähinnä lajeja, joissa kanukit tai jenkit kilpailevat. Tänään, kisojen kolmanneksi viimeisenä päivänä näin alkuerässä vahingossa suomalaisen kanoottityypin. Melojan. En ole alkujani urheiluhullu, joten nuo lajien nimet eivät oikein ole hallussa. Olympialaiset ovat olleet mukava rentoutumiskeino työpäivän jälkeen. Pari viime viikkoa ovat olleet rankkoja; viime viikon olin kipeänä ja tällä viikolla töissä on ollut rankkaan. Kaksi viikkoa työharjoittelua jäljellä, sitten tämä tytsä palaa kouluun. Viime viikonloppuna tapasin koulukavereita, ja kuulemieni juttujen perusteella omalta osaltani työharjoittelu on mennyt hyvin. Yksi tyyppi onnistui läikyttämään jotain päälleen niin, että hiukset lähtivät oranssina limana valumaan päälaelta naamalle. Minä en ole edes läikyttänyt kauheasti kakkaliemiä päälleni, vähän vaan pari kertaa.

Huomenna menen salsaristeilylle. Kuvittelin meneväni salsatunneilta tutun kaverin kanssa, mutta hän olikin kutsunut puoli Hamiltonia samalle risteilylle. Autokyytinikään ei kelpaa, hän menee mielummin enemmän salsaavien tyyppien kyydillä. Ihmeellistä touhua, mutta toisaalta risteily itsessään on varmaan kiva kokemus. Paatti risteilee Ontariojärvellä Toronton edustalla nelisen tuntia. Ehkä jopa joku hakee mua tanssimaan. Jos ei, niin tanssin sitten kotona kissojen kanssa senkin edestä. Crazy cat lady all the way...

Amerikasta kuuluu taas kummia.. Täällä mainostetaan telkassa pimeässä hohtavia vaippoja! Tytöille on prinsessavaippoja, ja poikien mallissa on auton kuva. Onneksi ei stereotypioita ollenkaan vahvisteta vaippakuvioinnilla. Telkkamainoksessa lasten isä "lataa" taskulampun kanssa vaippoja, sammuttaa huoneesta valot, ja lapset ovat hohtavista vaipoista innoissaan! Onkohan tämä nyt sitten taas ihan tarpeellinen tuote? Lapsettomana on vaikea arvioida tämän tuotteen tarpeellisuutta lapsen kehitykselle, mutta minusta tuli melko normaali ilmankin. Häiritsevintä mainoksessa oli kohderyhmän ikä - mainoksen lapset näyttivät ehkä 4- tai 5-vuotiailta. Eikö nyt sen ikäinen osaa jo käydä vessassa? Urbaanin legendan mukaan meikäläinen ei tarvinnut vaippoja ensimmäisen elinvuoden jälkeen. Lapset menevät täällä 5-vuotiaina kai kouluun, ja sitä ennen on ilmeisesti tavoitteena oppia sisäsiistiksi. Miksi ihmeessä? Laitetaan kaikille pimeässä hohtavat vaipat jalkaan, ja tuhotaan kaikki vessat. Hyvä idea!

Ei kommentteja: