perjantai 7. kesäkuuta 2013

Kaksoiselämää

Viiden viikon ajan olen elellyt kaksoiselämää. Viikot asun Sarniassa työharjoittelupaikan lähellä, ja suurimman osan viikonlopuista vietän sitten kotona Hamiltonissa. Hamiltonista Sarniaan on parin tunnin ajomatka, joten joka päivä en suostu matkaa ajamaan. Kerran viikossakin on jo tarpeeksi. Ja kyllä, Keith asuu Hamiltonissa edelleen.. Joka kerta kun kerron kesätyöstä, minulta kysytään, että muuttiko Keith Sarniaan myös. Ehkä olen outo, mutta minulle sopii tälläinen erillään asuminen ihan mainiosti. Yövuorolaista ei muutenkaan viikon aikana juuri näe, joten sama se olenko Sarniassa (eli Narniassa) vai Hamiltonissa. Tämä itsenäisyys/itsekkyys järkyttää monia tuttaviani.

Työharjoittelupaikkani on Shellin öljyjalostamon labrassa. Palkka on erittäin kilpailukykyinen, ja työporukka on ihan mahtava. Tammikuusta huhtikuuhun olin harjoittelussa Hamiltonin kaupungin virassa, ja siellä ei ollut minkäänlaista yhteenkuuluvuuden tunnetta. Täällä olin osa jengiä ekan viikon aikana. Narnia on täynnä kemianteollisuutta ja öljyjalostamoja, ja joen toisella puolella oleva USA ilahduttaa kaupunkia hiilivoimalansa päästöillä, joten Narnialla on huono maine. Toistaiseksi olen kuitenkin viihtynyt tosi hyvin, ja keksinyt vähän liikaakin tekemistä iltojen iloksi. Töihin pitää herätä jo puoli kuudelta, joten liian myöhään ei sovi harrastella iltaisin. Tälläiselle kaltaiselleni yökyöpelille on tuskaa herätä puoli kuudelta, mutta toisaalta kotiinkin pääsee sitten jo kolmelta. Joka toinen perjantai on lisäksi "Happy Friday", eli vapaapäivä. Ei voi valittaa. Tai no voi: eihän noita dieseleitä ja bensoja kovin kiva ole haistella päivästä toiseen.

Etsin alunperin majoitusta lähempää jalostamoa, mutta päädyin vuokraamaan huoneen paikallisen koulun asuntolasta, joka näin kesäaikaan toimii jonkinlaisena motellina. Minulla on huoneessa kaksi sänkyä, kaksi kirjoituspöytää, kaksi vaatekomeroa, mikroaaltouuni, pieni jääkaappi ja internetyhteys. Käytössäni on oma kylppäri, ja saan lukittua oveni. Eipä sitä neljän kuukauden keikkaa varten paljon muuta tarvitse. Sänky Narniassa on kotipetiä mukavampi, joten ehkä loppukesästä sen ja ilmastointilaitteen houkuttelemana jään viikonlopuiksi Narniaan.. Narnia kuulostaa taianomaiselta, siksi kutsun Sarniaa Narniaksi. Elämässä ei koskaan ole liikaa taikoja ja keijukaisia.

Ei kommentteja: