lauantai 9. marraskuuta 2013

Joululahjoja

Ennen Halloweenia olisi pitänyt jo kauppiaiden mielestä alkaa koristella kotia joulukuntoon ja ostella lahjoja. Tänään tuli postissa taas vino pino joulumainoksia, joita on aikakausilehtien puutteessa joskus toki ihan kivakin selailla. Lapsettomana minulla ei ole mitään hajua, millä lapset nykyään leikkivät, iPhoneilla varmaankin, joten selailin johtavan lelukaupan kuvastoa järkyttyneenä.

Leikin itse Penny's Pony Clubin poneilla ja ratsastajilla, My Little Ponyilla, barbeilla, legoilla, kaikenlaisilla leluhevosilla, ja oli minulla yksi nukkekin, joka innokkaasti leikki potilasta ja sai rokotteen vähintään kerran päivässä. My Little Ponyt näkyvät edelleen olevan kaupoissa, mutta varsin kummallisen näköisinä. En väitä, että vanhanaikaiset vaaleanpunaiset ponit olisivat olleet kovin realistisen näköisiä, mutta modernit ponit ovat oikeasta heinää pureksivasta ponista vielä kauempana. Sama juttu barbien ja muiden vastaavien kanssa. Kenellä oikeasti on niin suuret silmät, että ne vievät puoli naamaa tai enemmänkin? Myös reisien paksuus on huolestuttavan epärealistinen, tai sitten minulla vaan on hemmetin paksut reidet. Tai no onhan ne. Suosikkilöytöni oli kuitenkin tytöille suunnattu ompelukone, joka ei kuitenkaan varsinaisesti ompele mitään yhteen. Jollain tapaa se liittää kankaanpalat yhteen, mutta ei siis neulan ja langan avulla. Toki neula olisi liian vaarallinen lasten käyttöön, eihän täällä lapsille koulussakaan anneta saksia ennenkuin jossain yläasteella, mutta minua kiinnostaisikin tietää ompelukoneen mekanismista vähän enemmän. Miten ommellaan kankaanpalat yhteen ilman neulaa ja lankaa?

Paikallinen muovailuvaha on myös hyvin epäilyttävää. Se kuivuu hyvin nopeasti ja kuivuessaan lohkeilee, eli muovailuvahaa se ei varsinaisesti ole ollenkaan, mutta sitä käytetään samaan tarkoitukseen. Luultavasti kyseessä on joku myrkytön ja superturvallinen versio muovailuvahasta, sillä kaikenhan ne kersat tunkevat suuhunsa. Siinä sitten oikeusjuttuja odotellessa on ollut helpompaa kehittää turvallinen mutta laadultaan kovin kehno muovailumateriaali. Jos lapsille laitetaan kävelyreissua varten kypärät päähän, niin miksei sitten samalla tehdä houkuttelevan vihreästä muovailuvahasta myrkytöntä, niin sitä voi sitten halutessaan maistaa?

Ei kommentteja: