lauantai 23. marraskuuta 2013

TV:stä tuttuTäällä Kanadassa puolitutuilla on vaikeuksia muistaa nimeni, viime viikolla työtoveri kutsui minua nimellä "Muija". Toisilla sitten taas on erilaisia muistisääntöjä, joiden avulla he muistavat nimeni. Toisille riittää sanojen "my" ja "you" yhdistelmä, ja suurin osa parikymppisistä muistaa nimeni lapsuutensa telkkaohjelmasankarin nimen avulla. Tuo mystinen melkein-kaima on Caillou (lausutaan Kaiju), kanadalainen lastenkirjahahmo. TV-sarja perustuu Christine L´Heureux-nimisen kanadalaisen kirjailijan luomaan hahmoon, joka on 4-vuotias poika, joka on kovin kiinnostunut häntä ympäröivästä maailmasta, ja päätyy kaikenlaisiin seikkailuihin perheensä ja ystäviensä kanssa. Luokkakaverini mukaan Caillou on superärsyttävä, eli ehkä kaikkein rakastetuimmasta piirroshahmosta ei ole kyse. Ohessa kuva kaimastani. On meillä ainakin jotain yhteistä - lemmikkikissa. Mikäli tuo siis on kissa.

En minäkään muista ihmisten nimiä, en minä sillä kritisoi. Itse asiassa nimet pysyvät päässäni kaikken huonoiten. Saatan muistaa jonkun vanhan luokkakaverin horoskooppimerkin, mutten välttämättä nimeä. Tai no kai luokkakavereiden nimet muistuvat mieleen, rinnakkaisluokkalaisten ehkä ei niinkään, puhumattakaan jostain näytteljöistä ja laulajista sun muista.

Laulajista puheen ollen, Robbie Williamsilla on konsertti toukokuussa Suomessa. Vuonna 2003 konsertti jäi väliin, sillä olin Saksassa vaihto-oppilaana. Melkein peruutin koko vaihto-oppilaskauden voidakseni mennä keikalle, mutta menin sitten kuitenkin Saksaan. Nyt on sitten toinen tilaisuuteni nähdä Robbie, mikäli siis matkustan ensin Suomeen sitä varten. Ajoitus on sinänsä hyvä, että koulut on siinä vaiheessa käyty, ja on loman paikka. Toisaalta ajoitus on paha, sillä valmistumisen jälkeen olisi ehkä syytä etsiä töitä mahdollisimman pian. Kyllä mielestäni silti aikatauluun on pakko mahtua pikku reissu Suomeen. Konsertin lisäksi voisi ehkä vierailla parin kaverin luona ja käydä moikaamassa sukulaisia. Kun nyt kerta siellä Suomessa sitten olisi. Jopa minun mielestäni olisi melko epäkohteliasta lentää Suomeen tapaamatta ketään rakkaista ystävistäni, jotka minua siellä edelleen joskus muistavat.


1 kommentti:

Apa Nöyhtiäinen kirjoitti...

Voi ei, mä oon joskus nähnyt tota Caillouta pikkusen matkaa telkasta (Amerikassa) ja se oli musta ihan kamala ohjelma! Onneks sä olet Maiju, tai tarkemmin ottaen Ma-ju Laturi, etkä mikään Maillou!